Modelrailgroep in het station Zuidbroek

ZUIDBROEK - Komend weekend, op 9 en 10 maart, is de grote modelbaan in het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum weer volop in bedrijf.

Daar waar normaal gesproken met één of twee treinen wordt gereden, zullen de leden van de Modelrailgroep Veendam er voor zorgen dat vele treinen gedurende het weekend weer hun rondjes rijden. Voor de jonge bezoekers is er tevens de mogelijkheid zelf met de treinen te rijden en in het bezit te komen van een officieel rangeerdiploma. De toegang tot de modelspoorbaan is zoals altijd bij de entreeprijs van het museum inbegrepen.

In het spoorwegmuseum te Zuidbroek is momenteel de wisselexpositie over onder meer Sjef van Oekel, één van de stripfiguren van Theo van den Boogaard te zien. De expositie ‘Theo van den Boogaard spoort wél’ is een ode aan het spoorweggerelateerde werk van deze bekende Amsterdamse striptekenaar.

Ook aan de innerlijke mens wordt gedacht: Sinds kort heeft het NNTTM heerlijke koffiespecialiteiten in het Museumcafé bovenin het station. Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatsstation 3e klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het museum is iedere zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en daarnaast voor groepen op afspraak.