Filmklassieker Forrest Gump in de bios

HOOGEZAND - Run, Forrest, run! Fans van de award-winnende klassieker Forrest Gump krijgen op zaterdag 16 en zondag 17 maart de kans om de film weer in de bioscoop te bekijken.

Bioscoopketen Vue brengt de filmklassieker met Tom Hanks, 25 jaar na de officiële bioscooprelease, terug op het witte doek bij Vue Hoogezand. Kaarten voor Forrest Gump zijn verkrijgbaar via de website van Vue.

Vue Classic

Vue biedt de bioscoopbezoeker verschillende klassiekers. De vertoning van Forrest Gump is onderdeel van ‘Vue Classic’. Eerder dit jaar werd Schindler’s List van Steven Spielberg getoond. Vue zal dit jaar nog meer filmklassiekers gaan vertonen op het witte doek.

Forrest Gump

Forrest Gump is een Amerikaanse drama-komedie uit 1994, geregisseerd door Robert Zemeckis en gebaseerd op het gelijknamige boek van Winston Groom uit 1985. De film werd genomineerd voor maar liefst dertien Oscars, waarvan hij er zes won. Onder andere voor beste film, beste regisseur en beste acteur. De film vertelt het verhaal over de simpele Forrest Gump (Tom Hanks). Zijn lage IQ weerhoudt hem er niet van om een grote rol te spelen bij een aantal belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis.