Jenaplanschool ´t Vlot doet mee aan NLdoet

HOOGEZAND Jenaplanschool ‘t Vlot uit Hoogezand doet mee aan NL Doet, dat voor de 15de keer wordt georganiseerd. -

Door heel Nederland gaan mensen op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart aan de slag. Er worden allerlei klussen geklaard. Het Oranje Fonds is de drijvende kracht achter deze twee mooie dagen.

„Tijdens NLdoet worden bergen werk verzet, vele handen maken licht werk! We zijn daar ontzettend blij mee, want we komen daar normaal niet aan toe. Bovendien leren we allerlei leuke nieuwe mensen kennen, iedereen is welkom.”

Mensen die bij ons in actie willen komen kunnen zich aanmelden op: http://www.nldoet.nl/klus/klusjes-en-rond-basisschool-t-vlot roept het team op. „Wij zoeken vrijwilligers die willen helpen met: spelletjes verven op het schoolplein, schooltuin klaarmaken voor gebruik en het afmaken van het ophangsysteem van het podium.”

Het Oranje Fonds organiseert NLdoet in 2019 voor de 15e keer. Tijdens de editie van 2018 zijn ruim 9.700 klussen geklaard en het Fonds hoopt dat aantal tijdens de komende editie te overtreffen. Peter Douwes, directeur Oranje Fonds: „Verenigingen en stichtingen kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Maar het werven kost vaak veel tijd. NLdoet geeft organisaties de mogelijkheid op een laagdrempelige manier in contact te komen met nieuwe enthousiaste krachten. Wij vinden het prachtig om te zien dat ieder jaar zo’n 350.000 Nederlanders bereid zijn hun handen uit de mouwen te steken tijdens NLdoet. Tijdens deze twee dagen maken we met z’n allen het verschil in Nederland.”