Week van het Geld: kinderen inzicht geven in hoe met geld om te gaan

HOOGEZAND - In Midden - Groningen gaan volgende week diverse activiteiten van start binnen het landelijke Week van het Geld.

Zo worden onder andere een spel en een voorleesproject voor de basisscholen en een debatwedstrijd voor het voortgezet onderwijs georganiseerd.

Wethouder Peter Verschuren opent 13 maart om 09.00 uur in Theater Kielzog, de Week van het Geld, voorafgaand aan een debat-battle voor de derdejaars leerlingen van het voortgezet onderwijs in Midden-Groningen.

Daarnaast doen 30 basisscholen mee met een voorleesproject over Eiki en Oeki die zuinig aan moeten doen om de winter goed door te komen. Deze klassen zijn ook uitgenodigd om een theatervoorstelling te komen zien. Meer informatie over dit project op de website van de week van het geld: https://www.weekvanhetgeld.nl/over-deze-week/activiteiten/eiki-en-oeki/

Tien basisscholen ontvangen daarnaast het Armoedespel voor de bovenbouw, in samenwerking met Stichting Solidair.

‘Discussiëren kun je leren’

In samenwerking met stichting DKJL, Dr. Aletta Jacobs College, CSG Rehoboth en de Rutger Kopland School is dit project opgezet. Op dinsdag 12 maart ontvangen alle leerlingen van het derde leerjaar masterclasses overtuigen en discussiëren. Vervolgens gaan ze dat woensdag 13 maart echt ten uitvoer brengen in het Kielzog met het thema geld. In de jury zitten onder andere de wethouders Peter Verschuren en Erik Drenth. Er wordt een discussie-battle georganiseerd in de ochtend en in de middag.

De Week van het Geld is een initiatief van banken, verzekeraars en gemeentelijke kredietbanken om vooral kinderen op een leuke manier te leren omgaan met geld. Dit jaar wordt hij voor de negende keer georganiseerd.

Problematische schulden helpen voorkomen

Midden-Groningen ziet de week als één van de middelen om problematische schulden te voorkomen en doet er daarom actief aan mee.

De landelijke Week van het Geld wordt tussen 25 en 29 maart georganiseerd, in Midden-Groningen starten de activiteiten van deze week al op 13 maart.