Raad van Toezicht OPOS stapt op

HOOGEZAND - Per direct stappen ze op. De Raad van Toezicht OPOS heeft middels een brief de gemeente Midden-Groningen laten weten de handdoek in de ring te gooien.

Deze Raad van Toezicht van OPOS (Stichting Openbaar Primair Onderwijs Slochteren) geeft in de brief verder nadere toelichting op de ontstane situatie binnen Toezicht bij OPOS.

„Een belangrijke stap om weer te komen tot rust, structuur en vertrouwen binnen OPOS”, zegt wethouder Erik Drenth van Midden-Groningen over het aangekondigde vertrek van de Raad. De Raad van Toezicht kende een moeilijke periode na het vertrek van een bestuurder, het niet aantreden van een interim-bestuurder en enkele directeuren die hun ontslag indienden. „Het getuigt ook van inzicht om nu plaats te maken: een stap om bij alle partijen het vertrouwen terug te kunnen winnen.”

Nu er afgelopen vrijdag een interim-bestuurder is benoemd, is er een dagelijks bestuur en moeten er mensen worden gezocht voor de toezichthoudende functie worden gevonden.

De wethouder wil op korte termijn overleg voeren met de bestuurder, schooldirecties en de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR). Vanuit Midden-Groningen is er nauw overleg met met de gemeente Groningen, omdat één van de scholen van OPOS in de gemeente Groningen ligt.