HOOGEZAND In de HS Krant van afgelopen week publiceerden we een stuk over Malika Groeneveld die in de race is voor de titel Miss Beauty of Groningen in de categorie Teens. Maar zo blijkt, de regio Hoogezand kent in ieder geval nog twee deelneemsters, beide in een categorie.

Daar kunnen we natuurlijk niet omheen. Zo hebben we allereerst Isle Swart uit Foxhol. Zij werd vorig jaar al gescout voor de wedstrijd maar strandde in de selectieronde. „Dit jaar benaderde de organisatie van Miss Beauty mij met de de boodschap dat ik mee mocht doen”, legt Ilse uit.

„Voor mij was de casting wel iets minder spannend als de vorige keer omdat ik wist wat ik kon verwachten. Dit keer stond ik er met meer zelfvertrouwen en dat heeft positief uitgepakt. De jury herkende mij nog van vorig jaar en zag dat ik daarin gegroeid ben. Om eerlijk te zijn had ik eerst niet de ambitie om miss te worden. Toen ik dit jaar bericht kreeg van Miss Beauty of Groningen zag ik dit als een super mooie kans voor een nieuw avontuur.”

Ilse is 158 cm en daarmee klein in de missen-branche. „Je ziet ook niet snel meisjes met mijn lengte omdat ze vaak denken dat ze te klein zijn. Dit bewijst natuurlijk het tegendeel.” Ilse heeft het tijdens de casting enorm naar haar zin gehad en kijkt uit naar de finale.

De BBL-studente werkt bij een kinderdagverblijf en gaat 1 dag per week naar school. Op dit moment ben ik nog een BBL student. „Ook werk ik voor mijn plezier nog bij een entertainmentbedrijf. Voor mij is het dan ook niet nieuw om in „the picture” te staan.”

Stemmen op Ilse kan via sms: Poll Groningen Ilse naar het nummer 3010.

De andere kandidate uit Hoogezand is de 19-jarige Maylin Oort.

„Ik heb vorig jaar ook meegedaan maar ben toen helaas niet door gegaan”, aldus Maylin. Net als Isle kreeg Maylin een uitnodiging om opnieuw mee te doen.

Maylin heeft zeker amibitie in het Missen-wereldje. Momenteel zit ze op het MBO voor allround schoonheidsspecialiste. „Ik zit in het tweede jaar van mijn opleiding en loopt stage bij House of Beauty in Hoogezand. Ook werk ik bij de Jumbo Pleiaden.”

Na de mbo-opleiding wil ze doorstromen naar het hbo en wellicht ook dermatologie studeren. Maar ook wil ze fotoshoots gaan doen om te kijken hoe ver ze daarmee kan komen.

In haar vrije tijd is ze druk met haar hondje Spikkel en lekker uit eten of naar de bios met mijn vriend”, besluit Maylin.

Stemmen kan door te smsmen Poll Groningen Maylin naar 3010.