Klassiek bij Kielzog

HOOGEZAND - Het NNO laat graag ‘nieuwe oren’ kennismaken met symfonische muziek en wil middenin de maatschappij staan. Kielzog deelt deze ambitie en werkt samen met het NNO aan een klassiek programma.

Elke maand komen topmusici naar Kielzog voor een intiem kamerconcert.

Laagdrempelig en intiem

Dat je klassieke muziek live in Midden-Groningen kunt luisteren vindt teamleider van de Kielzog muziekschool, Tim Nobel, fantastisch. „Luisteren naar klassieke muziek is een intense beleving, omdat je er met al je aandacht naar luistert. Ik gun het iedereen om dat mee te maken. Kielzog biedt inwoners van Midden-Groningen de kans om op een laagdrempelige manier een klassiek concert bij te wonen. De musici maken deel uit van het NNO, een symfonieorkest dat bestaat uit ongeveer 75 musici. Dit is een kans om deze topmusici te horen in kleine bezettingen, dat is weer een heel andere ervaring. Bijeen kamermuziekserie als dit zit je met je neus bovenop de muziek.”

De concerten vinden plaats in de kleine theaterzaal en worden verzorgd door kleine ensembles. Voor dit seizoen staan er nog 3 concerten op de planning. Op zondag 17 maart speelt ‘Messing Around a Piano’ in Kielzog. Manuel Davila Ares (trompet), Quirijn van den Bijlaard (trombone) en Quirijn van den Bijlaard – trombone Loes van Ras - piano.

Op zondag 14 april: Trio Lichtenthaler Eric Aikema – hoorn, Sergei Bolotny – viool en Keiko Sakuma - piano.