Winnaars Gouden Handen Award naar Veenhuizen

HOOGEZAND - Vorig jaar ontving Vmbo klas 3 Theoretische leerweg van de CSG Rehoboth in Hoogezand Gouden Handen Award. Ze verdienden deze, door de Odd Fellows ingestelde prijs, met een live gespeelde rechtszitting compleet met een aanklacht, getuigen, bewijsmateriaal en vonnis. De leerlingen leerden in een vakoverstijgend project passend bij maatschappijleer, geschiedenis, godsdienst en Nederlands hoe ingewikkeld rechtspraak is.

Een culturele activiteit maakte eveneens deel uit van deze prijs en afgelopen week was het zover dat de leerlingen van inmiddels de 4e klas als afsluiting van dit project op excursie gingen naar het Gevangenismuseum in Veenhuizen. Hier maakten ze kennis met de manier waarop misdadigers gestraft en zagen hoe het er in de gevangenis aan toe gaat. Dit bezoek vormde een passende aanvulling op hun project “De Rechtspraak”.

Met de toekenning van de Gouden Handen Award willen de Odd Fellows het Vmbo een podium bieden om de te laten zien waar deze tak van onderwijs voor staat: een gedegen opleiding die vakmensen aflevert met ’gouden handen’, praktische mensen die de ruggengraat vormen van onze samenleving.