Lezing over Echinacea’s, Salvia’s en andere prairieplanten

SAPPEMEER - Groei & Bloei Midden-Groningen organiseert op donderdag 14 maart een lezing over de “Echinacea’s, Salvia’s en andere prairieplanten” door Andries Bierling. De lezing is in Brandpunt in Sappemeer. Andries Bierling, één van de twee eigenaren van Tuingoed Foltz in het Groningse Meeden, neemt u mee in de kleurrijke wereld van Salvia’s, Echinacea’s en andere prairieplanten.

Aan de hand van veel eigen fotomateriaal geeft hij informatie over de achtergrond van deze zonminnende soorten en laat hij op inspirerende wijze hun toepassingsmogelijkheden zien. Ook neemt hij planten mee voor de verkoop.

Tuingoed Foltz

In het jaar 2000 kochten Andries Bierling en Bob Foltz een boerderij met bijna 4 hectare grasland, waarop ze hun droom verwezenlijkten: een specialiteitenkwekerij met tuinen. Bijna 20 jaar later biedt Foltz één de grootste plantencollecties van Nederland en is het tuingoed uitgegroeid tot een inspirerende ontmoetingsplek voor plantenliefhebbers uit binnen- en buitenland. Tuingoed Foltz is houder van de Nederlandse Planten Collecties Salvia en Echinacea, soorten die ze rijkelijk toepassen in hun tuinen, waaronder een aparte Echinacea- en prairietuin en een Salvia- en grassentuin. Daarnaast biedt de kwekerij grote collecties Dahlia, Hosta, Agapanthus, Geranium en Clematis en vooral veel botanische rariteiten.

De laatste jaren legt Tuingoed Foltz zich sterk toe op het verzamelen en kweken van bijzondere schaduwplanten, waaronder Arisaema, Podophyllum en Epimedium, wat heeft geresulteerd in de aanleg van een nieuwe bostuin. Ook is in 2016 een jungletuin aangelegd. Sindsdien is de collectie exotische planten sterk uitgebreid. Nadere informatie vindt u op www.tuingoedfoltz.nl.

De lezing is gratis voor leden van Groei & Bloei; niet-leden betalen € 3,00 entree en begint om 20:00 uur.

Locatie lezing: Brandpunt, Noorderstraat 27, Sappemeer.

Voor meer informatie zie www.midden-groningen.groei.nl