Damesturnsters FGV succesvol in Loppersum

FOXHOL - De turnsters van FGV waren zaterdag 9 maart weer succesvol tijdens de eerste voorwedstrijd NTS B, die gehouden werd in de Boshal in Loppersum. FGV ging met zes turnsters naar deze wedstrijd.

In de 2e wedstrijdronde kwam Indy van der Wal voor FGV uit en in de 3e wedstrijdronde Keuze H: Jennifer Pancrazzi, Nina Kamps, Valeria Moedt en Liselot Homan. In jeugd 1 TD3 Iris Klapwijk.

Indy begon met volle moet aan de wedstrijd en ging ondanks dat ze tijdens deze wedstrijd behoorlijk door haar enkel ging, door met haar oefening en nadat haar enkel was ingetaped vervolgde Indy de wedstrijd. Zij werd uiteindelijk 9e. In de 3e wedstrijdronde Het beste onderdeel van Iris was de bijzonder hoge balk zij werd 4e op dit toestel. Na vier onderdelen werd Iris uiteindelijk 6e in deze categorie.

Ook tijdens deze wedstrijd moesten de overige dames het tegen de andere deelnemers opnemen. Jennifer haar beste onderdeel was de vloer zij werd op dit onderdeel 2e Jennifer werd 6e tijdens deze wedstrijd

Liselot Homan haar beste onderdeel was de sprong waar ze een 10.600 pnt voor kreeg. Liselot mocht op de 3e plaats van het podium gaan staan. Valeria Moedt deed het even iets beter zij mocht voor haar zeer mooie oefeningen op de 2e plaats van het podium gaan staan.

En als men dan denkt dat de medailleronde voor deze wedstrijd voorbij zou zijn. Dan heeft men zich vergist want met een puntentotaal van 40.633 mocht Nina Kamps op de 1e plaats gaan staan. De trainster Anita Swam werd bijgestaan door Jesline van Otterloo die haar clubgenootje Iris zeer goed begeleidde.