Schouder aan schouder genieten tijdens de Noorder Gitaardag

ZUIDBROEK - Het was de achtste editie van de Noorder Gitaardag afgelopen zaterdag in Zuidbroek. Dorpshuis de Broeckhof puilde uit van de gitaren en de bezoekers. De beurs, een van de grootste in zijn soort in Nederland is er eentje voor en door gitaarliefhebbers.

In alle hoeken en gaten van de Broeckhof stonden gitaren opgesteld. Naast glimmende nieuwe instrumenten waren er talloze vintage gitaren verkrijgbaar. Ze waren er van honderd euro maar ook voor een paar duizend. Ook waren er diverse aanbieders met customgitaren aanwezig. Tussen al dat moois konden de vele bezoekers, zo’n 800, vaak schouder aan schouder snuffelen tussen bakken vol snaren, plectrums, elementjes, pedalen en andere onderdelen voor de gitaar. Her en der wat kon men kijken tussen bakken vinyl en cd’s en genieten van intieme optredens en workshops.

Bovenal is de beurs en reünie voor gitaarminnend Nederland. Bijpraten en genieten van dat ene ultieme instrument, de gitaar. Iets waar menig liefhebber graag meerdere exemplaren van verzameld. En dat maakt de Noorder Gitaardag tot een ware snoepjeswinkel voor de gitaarfreaks.