Achter de Kassa bij Jumbo Sappemeer

SAPPEMEER - In de rubriek ‘Achter de kassa’ een kort portret van een kassamedewerker van een winkel in het verspreidingsgebied van de HS-krant. Deze week met Ayla Tonyali.

Achter de kassa bij: Jumbo aan de Noorderstraat in Sappemeer.

Leeftijd: 40 jaar.

Woonplaats: Veendam.

Zit je uitsluitend achter de kassa? : Nee, ik ben hoofdcassière. Dat betekent dat ik zeker ook zelf achter de kassa zit, maar daarnaast ook help bij de servicebalie, de shop en de slijterij. Daarnaast maak ik de planning en zorg ik dat alles rondom het kassadraaien goed verloopt waardoor de klant met een goed gevoel de winkel weer verlaat.”

Werk je parttime of fulltime?: ik werk 40 uren per week. Om de week werk ik zaterdags en ben ik vrijdag vrij.

Doe je dit werk al lang?: Ja heel lang, sinds mijn 15de. Ik ging toen mee met twee vriendinnen die een sollicitatiegesprek hadden bij de supermarkt. Ik wilde eigenlijk nog niet aan het werk. Maar goed na een gesprek werd ik aangenomen en had ik mijn eerste baantje in de supermarkt. Nadat ik mijn studie afrondde kon ik geen werk vinden als directiesecretaresse en ben dus zo in dit werk gerold. Destijds ben ik begonnen in Veendam en toen mijn baas Bert vertrok naar Sappemeer vond ik dat heel erg. Een hele fijne werkgever. Il kon mee en dat heb ik gedaan. IK denk dat ik inmiddels zo’n 20 jaar voor hem werk. Sinds 2007 dan middels de Jumbo-formule.”

Wat is er zo leuk aan je werk?: Het klantencontact. Met diverse klanten bouwen we hier een band op. Het is ontzettend leuk wanneer kleine kinderen op je af rennen voor een knuffel. Dat geeft een supergoed gevoel! Daarnaast geven we graag een aardigheidje aan vaste klanten waarvan we weten dat ze jarig zijn of misschien wel ziek. Wij vinden dat simpelweg heel leuk om te doen. En andersom is het net zo. Een collegaatje van ons is onlangs bevallen en dus met zwangerschapsverlof en we hebben al vele felicitaties en cadeautjes voor haar in ontvangst genomen.”

Heb je naast je werk nog een hobby?: Ik houd van sporten, muziek luisteren en dansen. Ik heb niet een specieke favoriete artiest. Als het maar swingt!”