Crowdfunding voor 1.648 collectieve zonnepanelen bij Menterstroom

ZUIDBROEK - Er wordt een crwodfundingsactie opgezet voor een nieuw zonnepark, pal naast Sunbrouck. Dit park moet evenveel elektriciteit produceren als 150 huishoudens gebruiken.

Met crowdfunding moet een bedrag van 67.000 euro worden opgehaald. Vanaf 15 maart kan iedereen op het platform ZonnepanelenDelen investeren in dit project met de naam Menterstroom dat een initiatief is van de energiecoöperatie Duurzaam Menterwolde U.A.

De 1.648 zonnepanelen aan de Industrieweg in Zuidbroek zullen jaarlijks ongeveer 468.000 kWh opwekken. Een huishouden verbruikt jaarlijks ongeveer 3.000 kWh. Met dit zonnepark kan er dus een flinke stap in de verduurzaming worden gezet.

Door een deel van de investering via crowdfunding aan te trekken, krijgt iedereen de kans om deel te nemen in de opwekking van de zonne-energie, dus ook mensen met een lager inkomen en zij die zelf geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen.

De constructie zorgt ervoor dat investeerders met een redelijk rendement bijdragen aan het zonnepark. Dit gebeurt door een eenmalige lening van minimaal 25 euro.

Door het startbedrag laag te houden stelt Duurzaam Menterwolde iedereen in staat bij te dragen aan een groenere toekomst. Afhankelijk van het aantal uren zon per jaar ontvangen de zogeheten ‘ZonneDelers’ 15 jaar lang een rendement van naar verwachting gemiddeld 3,5%.

Als het een zonnig jaar is, zal het rendement hoger liggen.

Investeren in ZonnePark Menterstroom is vanaf 15 maart mogelijk op https://www.zonnepanelendelen.nl/menterstroom