Spelers gezocht voor mysterieuze voorstelling

REGIO - De makers van theaterfeuilleton Uut de Hoogte zijn op zoek naar spelers voor grote en kleine rollen in een nieuwe, vierdelige productie. Waar de voorstellingen precies over gaan is nog in nevelen gehuld en door mysterie omgeven, maar dat het iets te maken heeft met de meest onhandige en onnozele verzetsgroep die Groningen nooit gekend heeft, staat vast.

Bedenker en regisseur Jack Nieborg zegt over de nieuwe productie van SpeelGoud: ‘geen commentaar’. Ook schrijver Jan Veldman gooit direct de hoorn weer op de haak wanneer hij voorzichtig wordt bestookt met vragen. Zakelijk leider Emil Klok laat in een persoonlijk gesprek weten dat het geheel omstreeks oktober plaats zal vinden en dat er in september voor het eerst wordt gerepeteerd.

‘Het verzet is geen plek voor kinderen’, zegt Nieborg voor hij de deur dichtsmijt, waarmee we er maar vanuit gaan dat er wordt gezocht naar spelers van 18 jaar of ouder. Spelervaring is een pré, maar geen vereiste.

Wanneer de audities voor de grote en kleine rollen zullen plaatsvinden is wél bekend: dat is op 13 april dit jaar. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via info@speelgoudtheater.nl en krijgen, na een geheimhoudinsverklaring te hebben getekend, meer informatie toegestuurd over de audities.