Man (33) uit Zuidlaren ingesloten na ongeval

Ureterp - Een 33-jarige man uit Zuidlaren is aangehouden voor diefstal en het rijden onder invloed, nadat hij op donderdagochtend een aanrijding veroorzaakte op de N381, bij Ureterp.

Bij een ongeluk op de N381 botsten donderdagochtend twee auto’s op elkaar. De bestuurder van een Volvo was op zijn voorganger gereden.

Toen de politie ter plaatse kwam, spraken meerdere getuigen van zeer gevaarlijk rijgedrag van de Volvo-bestuurder. Ook bij de politie werd duidelijk dat er iets niet helemaal in de haak was, toen ze kort contact met de bestuurder hadden.

De man leek onder invloed te zijn en probeerde een tas in zijn kofferbak zichtbaar te verbergen. Daarnaast vond de politie inbrekersgereedschap in de auto.

Aanhouding en onderzoek

Het ambulancepersoneel voerde een drugstest uit, welke positief was. De 33-jarige man uit Zuidlaren is aangehouden vanwege rijden onder invloed van drugs en heling, omdat er het vermoeden was dat de goederen in de auto gestolen waren.

Tijdens een onderzoek van de man in het ziekenhuis in Drachten kwam naar voren dat de auto gestolen was na een inbraak in een zorginstelling in Siddeburen. De goederen in de auto waren tijdens die inbraak gestolen.

De man zit momenteel in het cellencomplex in Groningen voor verhoor en onderzoek. De Volvo is in beslag genomen en afgesleept.