Fietstocht voor vrouwen in Zuidlaren

ZUIDLAREN

De tijd dat wielrennen alleen een mannensport is, ligt inmiddels ver achter ons. Steeds meer vrouwen weten de racefiets te vinden. Fietsclubs en evenementen voor wielrennende vrouwen schieten de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond.

Zo ook in Zuidlaren, waar op 10 juni de Ladies Ride wordt georganiseerd. De Ladies Ride wordt georganiseerd door Steenbergen Fietsen uit Zuidlaren en is ontstaan uit de behoefte om een georganiseerde tocht te fietsen, speciaal voor dames. Tijdens tochten met mannen ligt de snelheid vaak wat hoger en ontstaat er soms een groepsdruk die een drempel op kan werpen om mee te gaan. Daarom is de insteek tijdens de Ladies Ride ‘samen uit, samen thuis’. Beginnende fietssters zijn ook van harte welkom. De tocht voert de deelneemsters over een mooie ronde van 60 kilometer rondom Zuidlaren. Ze worden hierbij begeleid door enkele ervaren wielrensters en wielrenners. Er zal ook worden stilgestaan bij verschillende aspecten van het wielrennen, bijvoorbeeld hoe je het beste in een groep fietst of welke versnelling je het beste kunt gebruiken. Halverwege is er een koffiestop, om de inwendige mens te versterken en te socializen. Deelname aan de Ladies Ride kost vijf euro, deelneemsters kunnen zich opgeven bij Steenbergen Fietsen in de winkel of via www.steenbergenfietsen.nl/ladies-ride. Voor wie geen racefiets heeft en toch graag eens wil kijken of fietsen wat voor haar is, is er de mogelijkheid om tegen een kleine vergoeding een racefiets te huren. Een leenfiets moet wel vooraf worden gereserveerd bij Steenbergen Fietsen in Zuidlaren.

Auteur

Albert-Jan Garama