Oekraïense wil Nederland kennis laten maken met haar cultuur

Groningen

Vera Zwaan organiseert in Groningen en in Sappemeer een Oekraïense dag.

Muziek en Oekraïense cultuur, om Groningers kennis te laten maken met dit land waarvoor ze op 6 april naar de stembus kunnen vanwege het referendum over het Associatieverdrag. Zwaan wil de de Groningers in een gezellige sfeer kennis te laten maken met de Oekraїnse cultuur. "Doordat we in Nederland, en in het bijzonder in het Noorden, niet veel weten over Oekraïne en omdat ik een heel goed gevoel heb over dit land, wil ik graag, ter voorbereiding van onze mensen op het referendum, deze Oekraïense culturele dag organiseren. Er is wel een redelijke Oekraïense gemeenschap hier in Groningen. Doordat ik een Oekraïense schoondochter heb en goede band heb met haar en andere Oekraïense mensen hier en in Oekraïne zelf, wil ik graag mijn ervaringen delen met mijn landgenoten. Oekraïne is een land rijk aan cultuur en leuke tradities.'' Zwaan heeft geregeld dat het Kiev Kamerkoor naar Groningen en Sappemeer komt. Op zondag 20 maart zingt het koor in de Sint Jozefkathedraal in Groningen. Het koor is later op de dag te horen in de Rooms Katholieke kerk in Sappemeer (18.00 uur).

Auteur

Bram Hulzebos