Open dagen Willem Lodewijk Gymnasium in Groningen

GRONINGEN

Kinderen uit de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs en hun ouders/ verzorgers kunnen dinsdag 24 en woensdag 25 januari kennismaken met het Willem Lodewijk Gymnasium in Groningen. De school houdt beide dagen van 19.00 tot 21.00 uur open huis.

De kinderen en hun ouders/ verzorgers krijgen een rondleiding van leerlingen uit de klassen 4, 5 of 6. De bezoekers kunnen aldus kennismaken met de school, de vakken en de sfeer.

Willem Lodewijk Gymnasium

Het Willem Lodewijk Gymnasium telt ongeveer 740 leerlingen, waarvan ongeveer de helft uit de stad Groningen komt. De belangstelling uit dorpen in de regio is opvallend. Waarschijnlijk komt dat door de gunstige ligging (dichtbij het station) én de geringe omvang van de school. De omvang maakt het mogelijk dat leerlingen elkaar en de medewerkers snel leren kennen. “De sfeer op school is heel gezellig, waardoor je je snel helemaal op je gemak voelt”, vindt eersteklasser Merlijn.

Samen actief

Leerlingen zijn hun hele schooltijd zowel in als buiten de lessen samen actief. Leerlingen uit verschillende jaarlagen werken bijvoorbeeld samen met schoolsport (onder andere hockey, klimmen en roeien), bij de roboticawedstrijd, bij het Willem Lodewijk Theater, in debatwedstrijden en tijdens het skikamp in Oostenrijk.

Auteur

Marc Jansen