Prachtig voorproefje IFFR

GRONINGEN

Dat ga ik u natuurlijk niet laten opschrijven,” glimlacht Jackie tegen haar interviewer, als ze iets te persoonlijk is geweest. Maar wij zien het wel allemaal, in deze eerste Engelstalige film van de Chileense meester Pablo Larraín, over de dagen van Jackie Kennedy na de moord op JFK. Met een alom toegejuichte, intense en intieme titelrol van Natalie Portman. Jackie draait als IFFR preview op woensdag 11 januari tegelijkertijd in 31 filmtheaters, waaronder het Groninger Forum.

In vijf dagen tijd vertoont het Groninger Forum ook in 2017 een dwarsdoorsnede van al het moois dat het International Film Festival Rotterdam te bieden heeft. De Groningse pocketeditie van het IFFR staat gepland van woensdag 1 t/m zondag 5 februari 2017. In de weken voorafgaand aan het festival presenteert het Groninger Forum twee programma’s om alvast in de stemming te komen: de IFFR previewavond met de film Jackie en de masterclass festivalvoorbereiding onder leiding van David Stroband.

Op zaterdag 14 januari organiseert de Groninger Songwriter Circle (GSC) de derde editie van CircleSonic! Deze editie gaat geweldig worden! We hebben vier Groningse singer-songwriters die je mee gaan nemen in hun prachtige nummers. Dit alles gaat plaatsvinden in het fantastische Huize Maas. Mis deze editie niet!

De deuren gaan open om 20.30 uur. Vanaf 21.00 uur begint het programma. De toegang is helemaal gratis! Deze avond spelen de volgende fantastische acts: Kira is een altijd vrolijke, enthousiaste en dromerige muzikante bekend van onder andere de Beste singer-songwriter van Nederland. Kira weet haar publiek keer op keer in te pakken met haar mooie luisterliedjes, sprankelende persoonlijkheid en grappige, soms ontroerende verhalen.

Ook Lesley Baker is van de partij. Heel recentelijk besloot Lesley Baker zijn passie voor intieme akoestische sets voor het grotere publiek op te voeren. Over klassieke folkschema’s hoor je poppy maar pittige zanglijnen. Denk aan een jamsessie tussen Damien Rice en John Butler op een hele knusse zolderkamer.

Zichzelf begeleidend op de gitaar en met haar krachtige stem weet ze je altijd te raken. Robin IJzerman won Café Martini XL 2015, de talentenjacht van RTV Noord. Laat je raken door haar mooie stem en ijzersterke popliedjes met hier en daar wat invloeden van jazz en soul!

Timo de Jong is een muzikant uit Meppel die door invloeden van folk en country muziek een tijdloze vorm van pop liedjes schrijft en speelt. Liedjes die een beetje over hem gaan, maar eigenlijk op iedereen van toepassing zijn. Maar ook liedjes over autodieven, koibois en dochters die nog geboren moeten worden.


Auteur

Redacteur