Willem Komduur exposeert kleurrijk werk

KROPSWOLDE

Willem Komduur uit Haren exposeert zijn schilderijen in het Strandpaviljoen Restaurant Meerwijck te Kropswolde. Een bevlogen man met oog voor detail en kleurrijke composities.

Van jongs af aan zit het tekenen hem in het bloed. Daarmee is de basis gelegd voor de stap naar zijn prachtige schildercreaties. Hij schildert met olieverf op linnen. De natuur is daarbij zijn belangrijke drijfveer. Met name bloemen, bomen, vogels en de landschappen van de Drentsche Aa, de Onlanden, de Hunze en het Groninger land kun je terugvinden in zijn vaak kleurrijke schilderijen.

Als autodidact met oog voor wat er om hem heen te zien is, heeft hij zich bekwaamd tot een opmerkelijk kunstschilder. De creaties zijn een vertaling van een palet aan kleuren zoals je die alleen in de natuur tegenkomt. De expositie is te zien van 17 maart tot 7 juni.


Auteur

Redacteur