Popscholen Noordbroek, Slochteren en Bedum samen op festival

NOORDBROEK/SLOCHTEREN

Aan het eind van het schooljaar houden alle popscholen van De Rijdende Popschool een eindpresentatie waar ze laten zien wat ze het afgelopen jaar gedaan en geleerd hebben. Drie popscholen hebben de handen ineengeslagen en organiseren hiervoor een popschoolfestival. De bands van Popschool Noordbroek, Slochteren en Bedum treden gezamenlijk op op 4 juni in Noordbroek. De locatie is molen de Noordstar, waar geoefend wordt door popschool Noordbroek.

In Noordbroek zijn vier bands actief bij De Rijdende Popschool, waarvan twee volwassenenbands, Slochteren telt twee bands en Bedum een band. In totaal zijn er dus negen bandjes die optreden bij de molen. Deze muzikanten hebben met elkaar gemeen dat ze wekelijks les krijgen van dezelfde bandcoach, Vincent Kenter.

De optredens beginnen om 15.00 uur en het festival duurt tot ongeveer 18.00 uur. Voor de deelnemers is het een mooie gelegenheid om eens te kijken hoe andere popscholen het doen en om kennis te maken met medemuzikanten. Voor de toeschouwers belooft het ongetwijfeld een hele gezellige middag te worden!

De Rijdende Popschool is een muziekschool die naar de mensen toe komt. Instrumenten en apparatuur worden in een busje geladen en naar een dorp gereden. Daar geeft een bandcoach les in een dorpshuis, jongerencentrum of andere ontmoetingsplek. Er wordt muziek gemaakt in bandjes, waarmee vanaf het begin popliedjes ingestudeerd worden. Deelnemers hoeven van tevoren geen instrument te kunnen spelen of noten te kunnen lezen. Ook hoeven ze niets mee te nemen, te huren of aan te schaffen.

De activiteiten van De Rijdende Popschool zijn mogelijk dankzij ondersteuning van het Oranje Fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie.


Auteur

Redacteur