Wie doet mee aan Groninger Scheurkalender?

REGIO

Onder het motto ‘Niet scheuren maar verbinden’ zag de eerste editie (2016) in november 2015 het licht. Met de Groninger Scheurkalender 2017 willen de initiatiefnemers laten zien dat Groningen meer is dan alleen een aardbevingsgebied.

Circa dertien Groninger organisaties hebben de handen ineen geslagen en via hun eigen communicatiekanalen medewerkers, vrienden en relaties opgeroepen een persoonlijke bijdrage voor de kalender in te zenden.

Dat hebben zij gedaan door de vraag te stellen: Wat beweegt jou in Groningen? Waar word je blij van? Wat raakt je? Inmiddels zijn er via de website maar liefst ruim 700 inzendingen - foto's, tekeningen, gedichten - binnengekomen.

De inzendtermijn is verlengd tot 1 september 2016. Daarna buigt de jury zich definitief over de inzendingen en zullen zij hieruit 322 selecteren! Waar de jury met name op let zijn het persoonlijke karakter, beweegreden om in te sturen en/of de inzending bijdraagt aan de diversiteit. Alle inzenders ontvangen tijdens de officiële presentie - medio oktober - een gratis kalender.

Om de kalender nog persoonlijker te maken wordt de mogelijkheid geboden om een kalenderdag (achterpagina) te kopen.

Iedereen kan een dag reserveren voor zijn eigen persoonlijke boodschap. Dit mag een privé bericht zijn, bv. een felicitatie voor ‘Sarah’ maar het mag ook een commerciële boodschap zijn, bijvoorbeeld voor een leuk evenement dat in 2017 gepland staat.


Auteur

Redacteur