Kunstproject ondersteunt goede doelen

SAPPEMEER/VEENDAM

Paus Franciscus heeft 2016 uitgeroepen tot het Heilig Jaar van de Barmhartigheid. In de Norbertusparochie krijgt het Jaar van Barmhartigheid op allerlei manieren vorm. Een daarvan is ‘Barmhartigheid op het doek’.

Creatievelingen in Midden- en Oost-Groningen werden uitgedaagd om Barmhartigheid uit te beelden op het doek. Het bleek voor velen nog niet zo gemakkelijk. Toch zijn tientallen mensen deze uitdaging aangegaan in hun eigen stijl, met verschillende materialen en technieken.

Ruim 60 werken vormen samen een grote expositie, die van 25 september tot 20 november op reis is langs alle vijf kerken van de Norbertusparochie. Inmiddels is de expositie in de kerk Maria ten Hemelopneming te Veendam te bewonderen. De kerk is voor iedereen open op dinsdagmorgen 25 oktober van 10.00 uur tot 12.00 uur en op zaterdagmiddag 29 oktober van 14.00 uur tot 16.00 uur. Daarna reist de expositie naar de Willibrorduskerk in Oude Pekela. Vervolgens komen de kunstwerken aan in de Bonifatiuskerk in Nieuwe Pekela.

Verder denkend vanuit het thema Jaar van Barmhartigheid lag het voor de hand om met dit project ook een aantal goede doelen in Midden- en Oost-Groningen extra te ondersteunen. Dat gebeurt door deze schilderijen te koop aan te bieden en de opbrengst daarvan te schenken aan een drietal initiatieven: Ontmoetingscentrum Robinia, een theehuis op de begraafplaats in Winschoten waar nabestaanden hun rouw kunnen verwerken. G-tennis: tennis voor mensen met een verstandelijke beperking onder meer in Sappemeer bij ltc NOHN. Opkikkertje, een vorm van kleinschalige hulpverlening voor kwetsbare mensen, een project van de Caritasinstelling.


Auteur

Redacteur