60’s Dylan in ‘t Keerpunt in Spijkerboor

SPIJKERBOOR

Op vrijdag 4 november speelt om 21 uur het duo 60’s Dylan in de gelagkamer van café ‘t Keerpunt in Spijkerboor. Het duo bestaat uit Frans Assink en Bart Eugelink en speelt met name songs uit de beginperiode van de carriere van Bob Dylan. De entree bedraagt 10 euro.

In het begin van de roerige jaren zestig verwoordt Bob Dylan als geen ander de gevoelens van zijn generatie. In amper drie jaar tijd groeit hij van een 21-jarige singer-songwriter in kleine cafés uit tot een idool.

Alle liedjes die 60’s Dylan speelt en zingt komen uit de beginperiode van Dylan’s carrière: 1962 tot en met 1964. Om te snappen waarom Dylan zo snel faam verwierf, moeten we de tijdgeest waarin hij de liedjes schreef kennen. Een tijd van rassenrellen, van de koude oorlog en van werkloosheid. 60s Dylan vertelt over het Amerika van ’62, ‘63 en ‘64 en het effect ervan op de 21-jarige Dylan, ondersteund met slides en authentieke filmbeelden. Het publiek krijgt een prachtig tijdsbeeld met aan de ene kant veel momenten van herkenning en aan de andere kant verrassende eye-openers.


Auteur

Redacteur