Tiende Pakjesbezorgdag in Zuidbroek

ZUIDBROEK

Zaterdag 3 december word gezellig in Zuidbroek! Dan viert Zuidbroek haar tiende Pakjesbezorgdag. Om 12.00 uur vertrekt een stoet bij de rotonde nabij de A7 om met grote, bont versierde en verlichte wagens met Sinterklaas en ruim vijftig Pieten pakjes te bezorgen. De optocht gaat stapvoets door nagenoeg alle straten van Zuidbroek (route 20 kilometer) om honderden pakjes te bezorgen, die tevoren door (groot-)ouders, vrienden, buren, oppas enzovoort zijn ingeleverd.

De bezorgadressen waar de stoet niet langs kan rijden, worden bezocht door Pieten met een stoere pakjesterreinwagen! Vele kilo’s aan pepernoten worden onderweg uitgedeeld. De dj-pieten bij Sinterklaas en hoofdpieten op de Pakjesboot(wagen), zorgen dat er onderweg door het hele dorp vrolijke Sinterklaasliedjes te horen zijn. De optocht wordt ruim vooraf gegaan door een versierde geluidswagen om de komst van de grote uitbundige stoet aan te kondigen.

De route vind u op de site. Ook is er op 3 december een live-animatie zodat u kunt volgen waar de stoet zich bevindt. Vele kinderen, maar ook opa’s en oma’s, vrienden, buren, senioren en zieken zullen blij verrast worden met een door zwarte piet gebracht pakje.

In iedere wijk en op het dorpsplein (volgens route) wordt door alle zwarte pieten een kort ‘mini-dans optreden’ gegeven. De kinderen oefenen deze dansjes ook door de geweldige medewerking van de scholen.

Op het dorpsplein is er vanaf 14.00 uur een springkussen waar gesprongen kan worden in afwachting van de grote bonte stoet die om ongeveer 16.15 uur arriveert.


Auteur

Redacteur