Grote decemberactie door voedselbanken

HOOGEZAND-SAPPEMEER/VEENDAM

/VEENDAM In de Provincie Groningen zijn al heel wat jaren Voedselbanken actief. Armoede is een groot probleem dat ook aan onze provincie niet voorbijgaat. De Voedselbanken in Groningen bieden alleenstaanden en gezinnen die onder de armoedegrens leven een steuntje in de rug door het verstrekken van een voedselpakket.

De Voedselbanken in onze provincie hebben nog steeds te maken met grote armoede en hebben vaak moeite om voldoende eten en non food (zeep, luiers, shampoo, waspoeder) te vergaren en aan de doelgroep te verstrekken. In 2013 startte RTV Noord met een grote inzamelingsactie in december voor alle voedselbanken in onze provincie. Dit werd meteen een groot succes met opbrengsten rond de 600.000 euro aan voedselwaarde. Onlangs heeft RTV Noord besloten te stoppen met dit prachtige initiatief vanwege subsidiebezuinigingen. Op de acties van RTV Noord profiteren onze voedselbanken 3-4 maanden. Kortom: de voedselbanken kunnen absoluut niet zonder deze opbrengsten. Daarom komen de Voedselbanken nu zelf in actie en zij vragen uw hulp hierbij.

Ze zamelen voedsel in op 20, 21 en 22 december. Het doel van de actie: Zoveel mogelijk levensmiddelen verzamelen zodat wij weer een paar maanden vooruit kunnen. Er zal een beroep worden gedaan op plaatselijke verenigingen en scholen en kerken mee te helpen voedsel in te zamelen voor de allerarmsten in onze provincie.


Auteur

Redacteur