Welke Groninger artiest wint de eerste Bosklopper Bokaal?

VEENDAM

In februari 2017 wordt voor de eerste keer de Bosklopper Bokaal uitgereikt. Dit initiatief is afkomstig van Bert Hadders die samen met theater vanBeresteyn in Veendam het idee heeft uitgewerkt. De bokaal én een bijbehorende geldprijs van duizend euro wordt toegekend aan het beste Groningstalige nummer van 2016.

Voorwaarde is dat het nummer in 2016 is uitgebracht. Iedere artiest mag één nummer insturen. In de maand januari zal RTV Noord aandacht besteden aan deze verkiezing. De jury bestaat uit Rolf Schreuder (RTV Noord) , Louis van Kelckhoven (DvhN), Ingeborg Nienhuis (streektaalfunctionaris van de RUG) Carmen Schilstra (Niemandsland) en René Walhout (presentator RTV Noord). Zij zullen uit de ingezonden nummers vier kandidaten nomineren. Een vijfde finalist wordt gekozen door het publiek. Het publiek kan één stem uitbrengen. Voor deze publiekswinnaar is een geldprijs beschikbaar van 250 euro én een radio-optreden.

Dit radio-optreden geldt ook voor de winnaar van de Bokaal. Van de vijf genomineerden wordt op vrijdag 10 februari tijdens een groots opgezette gala-avond in theater vanBeresteyn de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt. Dit wordt een avond in stijl, met rode loper, bubbels én zundoagse klaaier. Tijdens dit gala wordt er opgetreden door Bert Hadders en de Nozems, Herman Grimme, Hette Gubbels, Marlène Bakker en Erwin de Vries. Ook is er een moment van ‘community- zingen’ met het publiek op een bekend nummer van Ede Staal en is er na afloop een ‘na-feestje’ in de foyer met de bekende platenruiter Henk Scholte.


Auteur

Redacteur