Lezing Groninger streekproducten met proeverij

VEENDAM

Maandag 24 april 2017 wordt er in de grote zaal in het A.G. Wildervanckhuis een lezing gegeven door Gerrit en Cornelia Bosschaart. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Groei & Bloei afdeling Veendam en omstreken en is gratis toegankelijk voor leden, niet-leden betalen € 2,00. Aanvang ongeveer om 20.15 uur, na de Algemene Ledenvergadering .

Groei & Bloei is een landelijke groenvereniging gericht op tuinieren. De vereniging heeft 150 afdelingen en rond de 40.000 leden. Ieder lid van de vereniging krijgt het tijdschrift Groei & Bloei 10 keer per jaar toegestuurd. Het magazine staat vol praktische tips, tuinreportage’s en achtergrondverhalen over plantensoorten en tuinieren. Voor meer informatie: www.groei.nl

Gerrit en Cornelia Bosschaart hebben een fruitbedrijf, sinds 1999 in Noordbroek, NO-Groningen. Zij telen appels, peren, pruimen en kersen. Naast het fruitbedrijf is er de Plattelandswinkel en de verwerkingskeuken van Grunneger Heerlyckeid. Onder deze naam worden eigengemaakte producten geïntroduceerd en verkocht. In de eigen verwerkingskeuken worden jams, gelei's en chutneys gemaakt van eigen fruit.

Er wordt geweckt volgens de oude manier maar wel in moderne weck-ketels. Daarnaast wordt er Poffert gemaakt in een weckpot. Poffert is een maaltijdgerecht welke vroeger in een poffertpan (een tulbandvorm met deksel) gemaakt werd. Poffert wordt warm gegeten met boter en suiker of stroopsaus. Behalve van de lezing kan men ook genieten van een proeverij van Groninger streekproducten.


Auteur

Redacteur