Menterwolde investeert in centrum Muntendam

MUNTENDAM

De gemeente Menterwolde gaat investeren in het centrum van Muntendam. Het college wil een aantrekkelijk dorpshart creëren met ruimte voor het basisonderwijs, een ontmoetingsplek met sociaal-culturele voorzieningen en een locatie waar door iedereen gesport kan worden.

[caption id="attachment_42019" align="alignnone" width="266"]Muntendam krijgt opknapbeurt. Het stadshart van Muntendam wordt opgeknapt.[/caption] Een van de redenen voor de ingreep is het feit dat het gemeentehuis zijn functie verliest na de herindeling waarbij Menterwolde opgaat in de nieuwe gemeente Midden-Groningen. Van deze nieuwe gemeente komt het gemeentehuis te staan inj Hoogezand. Onlangs is onderzocht of het gemeentehuis in Muntendam plaats kan bieden aan de basisscholen, want door meerdere functies in dit gebied onder te brengen kan er een levendige dorpskern ontstaan. Helaas blijkt het gemeentehuis volkomen ongeschikt: er is te weinig daglicht en onvoldoende frisse lucht. Er wordt nu gekeken of er een nieuw schoolgebouw gebouwd kan worden.

Auteur

admin