Nedmag is nog niet af van bewoners

Borgercompagnie

Nedmag is nog niet af van een groep bewoners die het niet eens zijn met de plannen voor zoutwinning. 

Nedmag wil miljoenen investeren in de zoutwinning bij Borgercompagnie. Maar een groep bewoners zegt overlast te ervaren en wil  de zoutwinning dwarsbomen. [caption id="attachment_42014" align="alignnone" width="280"] Bewoners maken bezwaar tegen plannen Nedmag. Foto: archief DvhN[/caption] Ze kondigen in Dagblad van het Noorden aan om de investeringen bij Borgercompagnie te stoppen. In de gemeenteraad van Veendam wordt nog getwijfeld of er groen licht gegeven wordt voor de investeringen. Bij het boren naar aardgas stuitte Shell in Oost-Groningen eind jaren 60 op een diepte van ongeveer 2 km op zechsteinzout met veel magnesiumchloride van grote zuiverheid. De grote zoutwinner in Veendam heeft al langer te maken met achterdocht en tegenstand, ook onder invloed van de problemen rond de gaswinning. Directeur Bert-Jan Bruning zei eerder te hopen dat 'het gezond verstand zal zegevieren.

Auteur

Bram Hulzebos