Scholen passen lestijden aan op spits openbaar vervoer

HOOGEZAND/VEENDAM

De treinen van en naar Groningen zitten tijdens de spits vaak overvol. Twee grote scholen in de regio, Noorderpoort en Alfa-college passen de lestijden aan om studenten een rit als een haring in een ton te besparen.

In Groningen reizen elke dag zo'n 35.500 scholieren en studenten naar het voortgezet onderwijs en het mbo. Van hen stapt 38 procent tijdens het spitsuur in. Het Alfa-college en Noorderpoort willen hun best doen om de drukste ochtendspits zoveel mogelijk te ontlasten.De scholen passen hun roosters zo aan dat studenten zoveel mogelijk buiten de spits kunnen reizen. Er wordt gestart met een pilot die gaat draaien bij de locaties van beide scholen aan de zuidkant van het centrum van de stad. Het regent al geruime tijd klachten van reizigers die als haringen in een ton worden vervoerd. De treinen zitten ‘s morgens en eind van de middag doorgaans bomvol. Groningen Bereikbaar, Arriva en het ov-bureau Groningen Drenthe hebben geld beschikbaar gesteld voor middelbare en mbo-scholen om deze aangepaste roosters mede mogelijk te maken.

Auteur

admin