Betalen Groningers hogere hypotheekrente door aardbevingen?

GRONINGEN

De statenfractie van Groninger Belang is geschrokken van berichten dat banken hogere hypotheekrente zouden berekenen voor Groningers die in het bevingsgebied een lening willen afsluiten of verlengen.

,,Wij krijgen meerdere signalen binnen dat banken ruim een procent hogere rente rekenen bij verlening van de hypotheek”, stelt statenlid Marc Scheffers. Deze aardbevingstoeslag zou verwerkt zijn in aanbiedingen die aan Groningers wordt gedaan. Groninger Belang wil hierover opheldering en zou graag zien dat de provincie dit probeert uit te zoeken. ,,Als provincie moeten we er alles aan doen om het woon- werk- en leefklimaat een plus te geven. Als dít verhaal waar zou zijn is dat weer iets wat ons niet verder helpt. Als dit bericht niet klopt is het goed dat dát duidelijk wordt. Daarom vragen we het provinciebestuur ook om dit uit te zoeken.” Groninger Belang gaat hierover vandaag vragen stellen aan het provinciebestuur tijdens de commissievergadering Bestuur.

Auteur

admin